Arsenal-ster Thomas Partey lijdt blessure tegenslag vooruit op Liverpool clash

Mikel Arteta heeft onthuld dat Arsenal-ster Thomas Partey een ‘kleine tegenslag’ heeft geleden bij zijn terugkeer na een blessure, waardoor de middenvelder uit het Premier League-duel van Arsenal met titelrivaal Liverpool is uitgesloten.

Partey staat sinds oktober aan de kant vanwege een dijbeenprobleem, wat betekent dat de 30-jarige de laatste twintig wedstrijden van Arsenal in alle competities heeft gemist – inclusief het 1-1 gelijkspel op Anfield vlak voor Kerstmis.

De Ghanese international onderging een operatie aan zijn dijbeen nadat hij de blessure opliep in de laatste momenten van een training voorafgaand aan het Champions League-duel van de Gunners met Sevilla.

Foto’s van Partey die vorige week weer aan het trainen was, wekten enige hoop dat een terugkeer naar het eerste elftal op handen was, maar een herhaling van het probleem heeft schijnbaar het herstel van de voormalige Atletico Madrid-man vertraagd.

Het komt als een grote klap voor de Noord-Londense club, nu de mannen van Arteta een cruciale periode tegemoet gaan in de context van de titelrace van dit seizoen, met vijf punten achterstand op de koploper van Jurgen Klopp.

Gevraagd naar een update over Arsenal’s zorgen over blessures tijdens zijn persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd op vrijdag, zei Arteta tegen verslaggevers: Gabi [Gabriel Jesus] uiteraard de hele week bij ons gespeeld en getraind.

‘Met Thomas hebben we een paar dagen geleden helaas een kleine tegenslag gehad, dus hij zal niet beschikbaar zijn voor de selectie. Of het een kwestie van dagen of weken is, zullen we zien, maar hij had iets kleins.’

Arteta bevestigde dat Partey ongemak voelde in hetzelfde deel van zijn dij, maar kon geen tijdschema plakken op de mogelijke terugkeer van de middenvelder naar de ploeg.

‘Ik ben geen dokter, maar ik kan het proberen uit te leggen. Hij voelde opnieuw iets op een vergelijkbaar gebied en kon de afgelopen dagen niet trainen’, voegde de hoofdcoach van Arsenal toe.

Arsenal mist ook Jurrien Timber en Fabio Vieira door een blessure, terwijl Mohamed Elneny onbeschikbaar blijft ondanks de uitschakeling van Egypte op de Africa Cup of Nations door DR Congo.

Liverpool, ondertussen reis naar Noord-Londen zonder de gewonde talisman Mohamed Salah. De aanvaller zal naar verwachting ook het duel van de Reds met Chelsea aanstaande woensdagavond missen.

Premier League-leider Liverpool reist dit weekend naar Noord-Londen (Foto: Getty)

Arteta geniet van de uitdaging om het ongebreidelde Liverpool te verwelkomen in de Emiraten en hoopt dat de ‘positiviteit’ en het ‘enthousiasme’ onder de steun van Arsenal – na opeenvolgende overwinningen – zijn spelers zondag naar alle drie de punten kunnen sturen.

‘Het enige wat we moeten doen is spelen zoals we de laatste twee wedstrijden hebben gespeeld en efficiënter zijn op de gebieden die de wedstrijd gaan beslissen’, vervolgde de Spanjaard.

‘Maar ik ben erg opgewonden. Het is altijd geweldig om een ​​wedstrijd tegen Liverpool voor te bereiden.’

‘Wat zijn ze goed, ze domineren elk aspect van het spel en wij spelen thuis.

‘Wat ik voel is een echt gevoel van positiviteit en enthousiasme overal.’

Leave a comment