Joao Pedro blessure laatste van Roberto De Zerbi voorafgaand aan Brighton vs Crystal Palace

Roberto De Zerbi geeft zichzelf zoveel mogelijk tijd om een ​​beroep te doen op de fitheid van Joao Pedro voorafgaand aan de wedstrijd van Brighton vs Crystal Palace op zaterdag.

Het was dinsdag een nachtmerrieavond voor de Seagulls toen ze met 4-0 werden verslagen in Luton Town en Pedro uit de wedstrijd strompelde met een knieprobleem.

Na de wedstrijd zei De Zerbi over de 22-jarige: ‘Het is te vroeg om dat te zeggen, maar we hopen dat het geen ernstige blessure is, want we hebben hem nodig.’

Helaas kon de Italiaan de vragen over Pedro’s conditie vrijdag nog steeds niet volledig beantwoorden tijdens een persconferentie. Hij zei dat de aanvaller zaterdag voor de wedstrijd om 15.00 uur een late fitheidstest zal ondergaan.

De Brighton-baas bevestigde wel dat James Milner nog een tijdje out is, terwijl Ansu Fati mogelijk op de bank zit tegen de Eagles.

‘[James] Milner is niet beschikbaar, ik denk dat hij de komende twee, drie, vier wedstrijden niet kan spelen”, aldus De Zerbi. ‘Met Joao [Pedro], dat beslissen we morgen. Ansu Fati kan misschien op de bank gaan zitten, [but] Ik weet niet hoeveel hij kan spelen.’

De Zerbi wilde de horrorshow in Luton graag zo snel mogelijk vergeten en zei: ‘Het is moeilijk om de wedstrijd te analyseren. We kregen twee doelpunten tegen in twee minuten tijd. Dit heb ik nog nooit gezien in de dertig jaar dat ik in het voetbal werk.

‘De wedstrijd was erg zwaar voor ons, maar ik vertrouw mijn spelers als mensen. We moeten van pagina wisselen en alleen aan de wedstrijd van morgen denken. We hebben de slechtste wedstrijd uit mijn tijd gespeeld.’

Over de tegenstanders van zaterdag zei hij: ‘Crystal Palace is een heel goed team. Ze hebben vier hele goede aanvallers. Ze hebben ook hele belangrijke spelers op het middenveld.

‘Het is een zware wedstrijd, maar elke wedstrijd is zwaar. Wij zijn gefocust op ons werk en onze stijl.’

Leave a comment